Min mamma opererades igår …. / Pärlan

Igår morse opererade mamma bort cancerknölen. Ett preliminärt svar var att cancern ej har spritt sig. Det slutgilltiga svaret får vi om 3 -4 veckor då mamma ska få träffa läkaren igen.

Så till ca 90 % har det ej spritt sig =) en stor lättnad för oss alla.

När jag & pappa var & hälsade på mamma på sjukhuset möttes vi av en mycket glad mamma.
På något sätt var hon bara såååå mycket full av liv. Hon skrattade & skojade & var så glad över att cancerknölen var borta.
Hon skämtade om hur hennes bröst hade svullnat upp efter operationen så att de hade sett ut som om att hon hade istället lagt in ett siliconbröst i det innan det tömde det på blod & annan vätska.

Det är så oerhört skönt att få se mamma glad igen efter att ha sett henne så nere i så många veckor & sett henne rasa i vikt.

Hon sa att nu e det bara att blicka framåt nu e fanskapet borta … oki vi har strålningen kvar vad vi vet i dagsläget men den dumma knölen e i alla fall borta.

Mamma kommer nog till och med få åka hem idag enligt vad läkarna sa igår till henne om allt har gått som det ska.

Ja den känslan att se min mamma så glad över att operationen e över och att knölen e borta värmer så oerhört i ens kropp.

ÄLSKAR DIG MAMMA DU E BÄST !!!!

 

 

 


 

12 svar till “Min mamma opererades igår …. / Pärlan

 1. Min mamma gjorde samma sak för fem år sedan. Det har gått bra och det gör det säkert för er också 🙂
  Det är en jäkla sjukdom som jag kollar upp mig för varje år…heeela kroppen, då pappa, syster, faster och fem farbröder dött i olika cancerformer.
  Lycka till

  • Vad skönt att höra att det har gått bra för dig mamma =)
   Ja det kommer det säkert att göra för min mamma … hoppet e det sista som försvinner =)

   Usch lider verkligen med dig att så många har gått bort för dig i denna fruktansvärda sjukdom. Ja tyvärr så har det gjort det för mig med … usch ja det ligger verkligen i släkten så jag e alltid noga med att kolla mig själv med. Men det är ju så svårt att veta ska det vara där eller inte.

   I februari trodde även jag att jag hade fått bröst cancer när jag kände en knöl i mitt bröst. Fick göra mammografi & ultraljud men som tur var så var det bara en ofarlig
   cysta jag hade, & de visade sig att jag hade många sådana med i varje bröst.

   Synd bara att man inte får göra detta tidigare redan i 20 års ålder för bröstcancern går tyvärr neråt i åldern … fast det är vanligare hos äldre.

   Bamse kramar till dig & din familj =)

   • Jag har också en massa knölar, och som du säger, det är svårt att veta vad som är vad. Jag går nu varje år o tar röntgen o ultraljud, plus kollar magen, lungor, blod, och en massa blodprover och underlivet,även det med ultraljud. För säker hets skull och för att lugna sig lite är det något jag rekommenderar starkt
    Det dom sagt till mig om brösten och knölarna är att det blir vanligare med en massa ofarliga godingar, så procenten är ju på rätt sida om man säger så 🙂
    Jag håller tummarna och hoppas att det lugnar sig för er
    Kramas

   • Ja det är bättre att göra för många kontroller en inga alls … ja det är skönt att höra att det finns fler av de goa en de onda när det gäller brösten. Ja cancer e verkligen en lömsk sjukdom. Den borde verkligen utrotas ….
    Tack ja alla tummar i värden e välkommna
    Tack så du ha vännen & bamse kramar till dig

 2. Åh vad skönt att operationen är gjord nu..Och vad härligt att läsa om att din mamma verkar vara vid gott mod.Ett positivt sinne gör att man läker bättre!

  Nu hoppas vi att det stämmer att den ej har spridit sig och jag tänker på din mamma (mycket pga att vi är i liknande sits..)

  Hur går det med dig då? Jag menar hur mår du efter allt?

  *kramar i mängder*

  • Ja det var så oerhört skönt att se mamma så glad …. känns som evigheter man såg henne det. Ja det har du rätt i att läkningen går bätte om man e vid gott mod =)

   Ja vi får verkligen hoppas att allt bara nu ska gå vägen & att vi nu går emot bättre tider.

   Ja en själv har varit i en berg och dalbana mått pyton vissa dagar … men nu jag bara sååå glad igen. En så oerhörd lättnad att se min mamma glad. Det smittar verkligen av sig. Som mamma & vi andra säger man får ta en dag i taget.

   Tänker på dig med vännen min & jag hoppas innerligt att allt ska gå bra för dig med … du finns hela tiden i mina tankar.

   Kram på dig & ha en toppen dag =)

 3. Skönt för din mamma.. hoppas resten går bra oxå 🙂
  själv är det sämre för min pappa 😦 han verkar ge upp hoppet, o mamma är knäckt.. mycket cirkus privat nu.. har du listat ut vem jag är än? hehe skrev i ditt sista inlägg på ab.. kram!

  • Ja det är verkligen jätte skönt ang mamma.
   Usch vad jobbigt för dig att din pappa har gett upp hoppet usch lider med er.
   Jajamensan det gjorde jag med en gång jag hade läst ditt svar & gick in här på denna bloggen …. gamla puma77 e du hihihi 😉

   Kramis på dig & ha en fortsatt fin kväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s